Krem orzechowy Tasty Almond Smooth 500g.
- Wyjątkowy krem z orzechów migdałowych o przepysznym smaku oraz delikatnej konsystencji,
- Nie zawiera dodatku cukru, soli, oleju palmowego ani żadnych zbędnych dodatków w postaci barwników czy konserwantów
- Jest w 100% naturalny oraz wolny od GMO,
- Przeznaczony również dla wegan,
- za 48,49 zł szt. i zaoszczędź 3%
- za 47,49 zł szt. i zaoszczędź 5%
- za 45,99 zł szt. i zaoszczędź 8%
Tasty Labs - krem orzechowy Tasty Almond 500g.
TastyAlmond – pasta migdałowa to wyjątkowa alternatywa dla klasycznego masła orzechowego. Co wyróżnia migdały na tle innych orzechów i dlaczego są jedyne w swoim rodzaju? Zanim przejdziemy do smaku, który jest obłędny i nie można przejść obok niego obojętnie warto skupić się na właściwościach i korzyściach które niesie za sobą ten malutki, ale jakże bogaty orzech.
Migdał wykorzystywany jest nie tylko jako produkt spożywczy, ale również swoje zastosowanie znalazł w kosmetyce. Polecany jest dla osób zmagających się z cukrzycą ponieważ wspomaga redukcję nadciśnienia i posiada niski indeks glikemiczny. Migdały są bogate w witaminę B2 i witaminę E którą nazywa się potocznie „witaminą młodości” dzięki swoim właściwościom antyoksydacyjnym. W tym malutkim orzechu znajdziemy również wachlarz innych dobrodziejstw potrzebnych naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania, chociażby naszej pamięci i koncentracji, jak również układu nerwowego. Wzmacnia zęby i kości, a także dba o piękny wygląd włosów i paznokci. Warto wspomnieć, że migdały zmniejszają ryzyko wystąpienia zawału, jak również skutecznie chroni przed miażdżycą.
TastyAlmond jest nie tylko źródłem witamin i leczniczych składników, ale przede wszystkim jest przepysznym, aksamitnym kremem którego konsystencja sprawdzi się idealnie jako dodatek do grzanek, gofrów i wszelkiego rodzaju deserów. Największy atut Naszej pasty? 100% orzecha bez dodatku cukru, oleju palmowego, sztucznych barwników i konserwantów. Po otwarciu słoiczka może z czasem wytrącić się na powierzchni warstwa tłuszczu. Zjawisko to jest naturalnym następstwem, a jego pochodzenie jest wyłącznie z migdałów. Po otwarciu pastę zaleca się przechowywać w chłodnym, zaciemnionym miejscu w szczelnie zamkniętym słoiku. Pysznie i zdrowo. Czyż to nie brzmi idealnie? Nie pozostaje Nam nic innego jak życzyć smacznego.
Zobacz również: Masło orzechowe - właściwości i zastosowanie.
Skład Tasty Almond
Wartość odżywcza produktu | w 100g. | w porcji 25g. | %RWS w porcji 25g. |
Wartość energetyczna | 2604kJ / 628kcal | 651kJ / 157kcal | 8% |
Tłuszcz | 52g | 13g | 19% |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,8g | 0,95g | 5% |
Węglowodany | 19g | 4,75g | 2% |
- w tym cukry | 4,6g | 1,15g | 1% |
Białko | 21g | 5,25g | 11% |
Sól | 0,66g | 0,17g | 3% |
Składniki Tasty Almond
100% prażone migdały.
Zalecany sposób użycia:
Stosować według indywidualnego zapotrzebowania.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek ze składników. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w miejscu suchym w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętych opakowaniach.